Cand se seamana un gazon?

Cand se seamana un gazon?

Asta este intrebarea! Ca si regula generala, gazonul se seamana in afara perioadelor de ger sau de perioade caniculare, secetoase.
Perioadele ideale sunt intre jumatatile lunii martie si iunie, si jumatatatea lunii august pana la sfarsitul lunii octombrie.
Oricare ar fi insa perioada, nu plantati atunci cand este risc de ploaie. Aceasta va poate deplasa semintele neinradacinate si poate crea zone goale, insule fara gazon. O alta perioada de evitat este inainte de plecarea in vacante. Pentru ca in primele sale saptamani de viata, gazonul are nevoie de cea mai mare atentie si ingrijire.

Cand se seamana un gazon?

Semanarea gazonului Primavara

Insamantarea de primavara este cea care provoaca cresterea cea mai rapida. Cand pamantul este cald, dupa ce temperatura din sol creste peste 10 grade. Soirile de iarba germineaza in cateva zile si prima tundere poate interveni la doar o luna de la plantare. Dar daca gazonul nu este suficient implantat inaintea sosirii sezonului cald, este necesara o irigare consecventa.

Semanarea gazonului Toamna

Este fara indoiala perioada ideala pentru a insamanta, chiar daca prinderea este mai lenta decat primavara. Gazonul rezista mai bine frigului decat lipsei de umiditate. Gazonul trebuie sa aiba timp pentru a se instala inaintea iernii pentru a demara foarte repede primavara.
In plus, gazonul de toamna este mai putin invadat de buruieni decat cel plantat in primavara.