Scarificarea gazonului

Scarificarea gazonului este foarte importanta primavara si toamna dupa aerare.

Scarificarea gazonului

Scarificarea gazonului este operatiunea de indepartare a firelor uscate din gazon. Indepartarea resturilor de iarba, a resturilor vegetale, muschi si a firelor de iarba rupte dar care inca nu s-au uscat. Scarificarea gazonului improspateaza peluza prin curatare iar astfel firele de iarba proaspata au mai mult loc sa se dezvolte. Dezvoltarea firelor de iarba este ajutata si de aerul care acum circula mult mai bine la nivelul solului dar si de apa care ajunge direct pe sol.

Scarificarea Gazonului

Scarificarea Gazonului
Resturi dupa Scarificare

Se recomanda trecerea de cel putin doua ori cu scarificatorul pentru a indeparta in totatlitate materialul vegetal uscat. Primavara incercati sa faceti acesta operatiuni inainte de intrarea in vegetatie a gazonului (cand incepe sa creasca), pentru a evita distrugerea firelor tinere, ce sunt mai firave.  Aceasta operatiune trebuie facuta si toamna si primavara, de preferat cand pamantul este mai uscat. Chiar daca imediat dupa scarificare veti avea un gazon ciufulit, el isi va reveni in cateva zile.

Aceasta procedura este de preferat sa se faca cu scarificatoare electrice sau cu benzina. Chiar daca au cos trebuie curatat cu atentie tot materialul vegetal. Scarificare manuala, cu grebla, implica foarte mult efort fizic iar rezultatele sunt minime.

Scarificarea gazonului Rezultate
Rezultate

Aici aveti cateva masini de scarificare.